Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

dinsdag 24 mei 2016

Joke en Freddy's badkamer, deel 1

Een aantal maanden geleden gleed ik uit in de douchebak. Het onmogelijke gebeurde, ik plantte mijn derrière zomaar in de muur. Dat was het begin van onze nieuwe badkamer, want als je de boel dan toch aanpakt doe je het direct maar goed. Toch?

Terwijl ik de muren eruit sloopte verbaasde ik me er over dat er in héél de badkamer groene (vochtwerende) gipsplaten gebruikt waren, met uitzondering van de douchehoek. De hoek waar het nota bene het hardste nodig was, was opgetrokken uit de normale witte platen. Geen wonder dat die muur nog door de tegeltjes en voegen overeind werd gehouden. Tot iemand z'n gat erin zette uiteraard...

Toen de muren eruit waren moest er weer opgebouwd worden. Maar om wat efficienter met de ruimte om te gaan, hebben we de achterwand iets verder onder het schuine gedeelte van het dak geschoven, en hebben we douchehoek wat verder de hal in getrokken. Zo knabbelen we er al gauw een paar vierkante meter bij, wat geen overbodige luxe is met een groeiend gezing.

Inmiddels zijn we aangekomen bij de fase waarin druk getegeld wordt en de badkamer zijn einde (of eigenlijk zijn begin?) nadert. Het overgrote deel van de tegels zit op de muren. Morgen krijg ik een haakse slijper te leen van een vriend, waarmee ik de resterende tegels kan snijden en plakken. Voor ik zover ben moet er echter eerst nog een wandje worden afgemaakt in de douchehoek. In dit wandje komen een paar nisjes voor de shampootjes en douchegelletjes. Een mooie klus voor het aankomende weekend, dacht ik zo.

Hier kijk je vanaf de hal de badkamer in. Je ziet hier de status van vanochtend, alle hele tegels zitten er inmiddels in. Nu hoeven er alleen nog smalle strookjes langs het plafond en tegels waar schuine delen vanaf moeten worden gesneden.
Dezelfde wand, gezien vanaf de andere kant. Je ziet hier de douchehoek, met de nog open wand. Dat is dus het wandje waarin de nis voor de shampootjes en douchegelletjes komt.
Ook hier geldt: Status van vanochtend. Ook hier zitten inmiddels alle hele tegels in. Ook hier moeten alleen nog tegels met hoekjes eraf, en randjes langs het plafond.
Zelfde wand vanaf de andere kant. Je ziet hier ook de achterwand waarop momenteel ook nog geen tegels zitten. Hieraan komt het toilet te hangen, waarvoor grotere gaten moeten worden uitgesneden uit een paar tegels. Een klus voor het weekend met een haakse slijper dacht ik zo.
Ik aan het werk, tegels aan het plakken. Je ziet hier dat ik al wat verder gevorderd ben dan op de voorgaande foto's. Voor de elektra inbouwdoosjes heb ik gemerkt dat de originele schroefjes niet meer bruikbaar zijn. Hier hebben we langere schroefjes nodig, daar moet ik dus nog naar op zoek.
 De 'voorraadruimte', die normaal gesproken als hal door het leven gaat. Eigenlijk een waanzinnige puinhoop. Ik moet nodig de spullen die ik niet gebruik weer in de schuur terug leggen.

Vanaf morgen kan ik verder met het volgende stukje van het project. Een deel afmeten en kijken hoe ik de douchebak kan plaatsen, net als het afmaken van het muurtje met de nis. De exacte afmeting daarvan is afhankelijk van de positionering van de douchebak.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: