Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

dinsdag 12 april 2016

En ze gaan gewoon verder.

De stof en rommel voor lief nemen en doorgaan met ademhalen. Dat is mijn motto deze dagen.
Maar we zien het groeien. Wat de bedoeling was wordt steeds meer werkelijkheid.
verborgen stalraampje
Inmiddels is er in Anneke haar gedeelte een stukje keuken geplaatst en tegeltjes op de muur gedaan. Zodat de stukadoor er mooi strak langs kon gaan. En je moet niet tegen Nico zeggen dat je benieuwd bent wat er nu in die koof die in onze HK staat zou zitten. Dan pakt hij gewoon de grote gaten boor en maakt een gat. Even met de zaklamp kijken en bijna niks! Die kan wel weg. Dus daar kwam de zaag en binnen korte tijd hadden wij dus een gebint in de HK en waren de leiding van de airco die daar gehangen had door geknipt en weg gehaald. Toen kon ook daar de stukadoor aan de slag en hebben we er wat muur bij gekregen. En we hebben een gebint in het zicht staan wat toch eigenlijk wel zo een beetje hoort bij een oude boerderij.
Toen mocht het gat in de muur gezaagd worden voor de deur naar buiten in Anneke haar nieuwe HK. En ja dan kom je weer leuke dingen tegen, zoals een stalraam! Er is dus gewoon voor en achter de oude muur van de stal een muur gebouwd. En de oude is blijven staan tussen die muren inclusief de stalramen. Je blijft je verbazen. Stalraam er uit en nu kon er gezaagd worden. Om kwart over zeven stond de zager aan de deur. En een half uur later was er dus een gat in de muur. Nico is druk bezig geweest en heeft daar inmiddels een deur in zitten. De stukadoor had het gisteren en vandaag druk, alle muren konden gestukadoord worden en zo kregen we witte gladde wanden. Anneke haar gedeelte is nu helemaal glad en kan over een week of 2 gesausd worden. In onze slaapkamer blijven er nog twee wandjes met het oude spachtelpoets. Maar de andere zijn ook glad.
Vanmiddag is Nico ook begonnen met de tegels in de badkamer.
We hebben nu twee volle containers met afval al laten ophalen en de derde is geplaatst. Wat een rommel heb je dan........
het gebint wat tevoorschijn kwam achter een nis.
1 opmerking:

Freddy zei

Wat een topper die oom Nico! Zonder zijn hulp zou het allemaal een stuk lastiger zijn en een stuk langer duren.