Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 26 juni 2013

Toch nog dagen met gouden randjes?

Ieder die mijn blog: http://borstkanker-sneltrein.blogspot.nl/ leest heeft gelezen dat ik soms geen gouden randjes meer zie aan de zwarte dagen.
Maar die zijn er wel degelijk. Ik zal er hier een aantal plaatsen.
Zwemmen Joran
Als je bovenstaande link aanklikt kom je op een fotoalbum die gemaakt is van Joran zijn afzwemmen voor zijn A diploma! Je ziet hem genieten van het zwemmen. En volop lachen van het plezier wat hij er in heeft. Er was een meneer die kwam kijken van de zwemmersbond of hij echt zo goed is als ze zeggen bij de zwemles. Want ze denken dat Joran wedstrijd kan gaan zwemmen! Hij zwemt zo goed. En a.s. zaterdag gaat hij even gelijk voor zijn B. Daarna wil hij door want zwemmen vindt hij geweldig!
Op 20 juni waren Arne en Arike 12 en half jaar getrouwd. Ook een gedenkwaardige dag. Die we a.s zaterdag 29 juni hopen te vieren. Als het dan ook nog mooi weer is met een mooi gouden zonnetje is het helemaal feestelijk.
Er is weer uitbreiding geweest van ons vee. Enkele friese krieltjes zijn uit hun eitje gekropen nadat broedse Betsie daar 21 dagen op had zitten broeden. Vijf kleine gele kuikentjes.
En die waren dus in het nest gekropen bij de andere broedse Betsie die zat te broeden op 7 eieren van de Wyandotte kip. Die had ik gekocht. Ja en zie dan maar eens te vinden welke kloek  nu de juiste moeder is. We moesten een Salomo,s oordeel gaan uitvoeren. Hoe? Kijk we hebben eerst het nest met de nog uit te broeden eieren in het konijnenhok gezet. En toen maar een Betsie uitgezocht en er bij gezet. Maar deze Betsie ging wel op de eieren zitten maar bleef maar onrustig en wilde elke x uit het hok. En na een tijdje ging ze ook staan roepen om haar kuikens. Ja, toen was het wel duidelijk dat zij in ieder geval de moeder kloek was van deze kuikentjes. Ze wilde op het laatst ook niet meer op de eieren gaan zitten broeden. Dus na een dag hebben we de echte kloek bij de kuikentjes gezet en toen was het goed. De anders ging zeer tevreden en met een zucht op de eieren zitten van de wyandotte, en moeders riep haar kuikentjes en stopte ze snel onder haar vleugels. Nu maar hopen dat de andere eieren nog uit te broeden zijn. Want er had toch bijna een dag geen Betsie op gezeten.....
Maar kijk na 21 dagen broeden kwamen ook daar de kuikentjes uit hun ei gekropen. Zes in totaal! Zijn ze niet lief?
En dan wordt Matthias in Augustus al weer vier jaar. Dus hij mocht oefenen op school. Hij vond het reuze interessant en geweldig. Toen hij uit school kwam bleef hij vertellen wat hij allemaal gedaan had. Hij had het dus erg naar zijn zin en kan haast niet wachten tot hij helemaal mag.
Dan is mamma alleen maar dat geeft niet hoor Oma is er ook en tante Joke......

Maar er zijn ook wel wat verdrietige dingen gebeurd. Onze twee konijnen zijn het slachtoffer geworden van een steenmarter die hier om de boerderij hangt. We weten niet precies waar hij huis houd maar we hebben hem nu al een aantal malen gesignaleerd. We hadden ze niet goed opgesloten en toen heeft hij ze allebei gedood en meegenomen. Eén is er gevonden de ander niet.
En onlangs hadden we de kippen niet op tijd in het nachthok gedaan en helaas moest een kip dat dus met de dood bekopen. Ook door dezelfde marter. Nu letten we op dat ze echt rond acht uur in het nachthok zitten. Want hij gaat al vroeg op pad dan nare beest. Hij is wel bang voor de katten. Tenminste als die hem zien gaan ze blazen en grommen naar hem en dan begint hij te gillen! Dan worden wij daar wakker van en konden wij hem zien lopen.

Maar er waren dus best gouden randjes zoals jullie hebben kunnen lezen.


1 opmerking:

Arike zei

Het is wat de laatste tijd zijn er voor u wat minder dagen met een gouden randje maar zo af e toe is er toch 1 en dan kunt u toch nog lekker genieten. En wat is Gods schepping mooi als je die kuikentjes ziet wat bijzonder hoe dat allemaal gaat en dat dat uit zo,n klein eitje komt.