Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

maandag 1 april 2013

Het gewone leven gaat ook door...

Het is weer enige tijd geleden dat ik hier geschreven heb. Er is ondertussen veel gebeurd en we hebben al weer veel voor onze kiezen gekregen. Maar het gewone leven gaat ook door.
Zo hebben we een ontwerp gemaakt voor onze tuin. Hoe wij hem uiteindelijk zouden willen hebben. En daar hebben we inmiddels een aantal tuinmannen voor over het erf gehad die alles eens hebben opgenomen en bekeken. Het zal zeker een jarenplan moeten worden. Want ook bij ons raakt het geld toch echt op. En moeten we zuinig aan doen. Nog steeds zijn er twee appartementen niet verkocht. En hebben Anneke en Wij dubbele lasten. Dat is best wel eens moeilijk op te brengen maar we klagen niet. We zouden echt niet meer terug willen.
De carport of Kapschuur zoals ze het hier noemen moet dicht gemaakt worden. Zodat daar de fietsen en andere spullen in kunnen die nu in de paardenstal staan. Die moet immers worden afgebroken want daar moet dan T.z.t. Anneke haar woonafdeling komen. Ook daar is dan een offerte voor aangevraagd maar dat wordt te kostbaar om te laten doen, dus we zullen zelf aan de slag er mee moeten. Als er mensen zijn die deze blog lezen en willen mee helpen dan houden wij ons aanbevolen. Uiteraard!
We zijn erg benieuwd hoeveel onze tuinplannen gaan kosten.
Maar vandaag hebben we zelf al een plan uitgevoerd voor onze kippen. Die stonden nu naast de paardenstal met daarom heen de hekken die hier waren achtergelaten. Met een net erover heen zodat ze niet konden weg vliegen. s, Morgens deden we het hok en hek open en konden ze lekker scharrelen over het erf.....alleen hebben wij eigenwijze kippen die  denken dat het gras bij de buren groener is. Dus zodra ze uit het hok waren en op het erf namen ze de benen naar de buren. Daar maakten ze mooie leg nesten en gingen daar eitjes leggen. Ze scharrelden onder de struiken en heg en zorgden dat er geen onkruid meer kon groeien. Ook de andere buren namen ze mee, maar ja, die heeft toch liever niet dat ze daar elke x de groente uit de tuin plukken. En dat deden ze wel. Hoe wij ze ook trachten op ons erf te houden ze wisten niet hoe snel ze weg moesten rennen als ze uit het hok waren. Dus ik heb ze een aantal dagen binnen het hek gehouden. Maar dat is voor hen geen optie, want ze gaan elkaar lopen pikken. En kunnen niet lekker in het zand rollen of beestjes onder de blaadjes weg scharrelen. Dus dat moest anders.
Nu hebben we vandaag een hek gezet zodat ze op het achterste gedeelte van onze tuin heerlijk kunnen scharrelen. Het hok is op stenen geplaatst en ik heb de vleugels gekortwiekt. Vonden ze niet leuk maar daar kan ik niks aan doen. Met zijn allen zijn we daar mee bezig geweest. Het was gelukkig heerlijk weer en we konden de hele tijd buiten zijn. Nu hebben de kippen een groot verblijf waar we nog wat vaste planten gaan zetten die uit de chaos van de tuin komen zodat ze daar lekker onder kunnen schuilen.


Joke heeft zich verdiept in het opzetten van een plantenkasje. Wel van plastic maar ja, we moeten ergens mee beginnen. En deze was niet te duur. En toch wel handig. Als het nu zulk weer een beetje wil blijven kunnen we daar eens gaan voor zaaien. Want ja, we willen toch wel weer proberen om groenten te gaan kweken.
Web album van deze dag!

Geen opmerkingen: