Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

zaterdag 20 april 2013

Bomen snoeien en nieuwe bewoners.

Zoals jullie misschien al eens gezien hebben staan er op onze erfgrens een rij met Eiken. En die geven ons best wel schaduw maar ook overlast wat betreft de bladeren en de takken die er regelmatig af waaien. Er was een hele lange periode niets aan gedaan. Er waren diverse bomen begroeid met klimop. Daar zijn we de afgelopen anderhalf jaar mee bezig geweest om die zo veel mogelijk te verwijderen. En nu was het dus tijd om ze te gaan snoeien. Zodat ze weer volop kunnen groeien naar de juiste plaatsen. Dode takken er uit en inkorten en weghalen de takken die te laag hangen.
Daarvoor hadden wij dus Bas de Boomverzorger  benaderd en die zou enigen weken geleden komen. Maar toen had een tweede klimmer zijn knie verdraaid. Nu zijn ze dus vorige week geweest en hebben onze bomen behandeld met liefde. Het leken net Apen die in de boom hingen. Inmiddels genieten wij dus van meer licht en van bomen die er voorlopig weer tegen aan kunnen.
Er kwam een hele berg takken af die dan weer werden afgevoerd.
We hebben inmiddels de ren voor de kippen uitgebreid. Ze zitten netjes achter het hek. Alleen is idefix even de weg kwijt, Die vliegt ondanks dat ze gekortwiekt is nog steeds over het hek en gaat dan staan roepen bij de paardenstal. Want daar heeft ze al regelmatig een eitje gelegd.
We hebben een broedse betsie die dus elke x als idefix een ei probeert te leggen in het nachthok, te keer gaat tegen idefix. Die raakt dan volledig gestrest en weet niet waar ze haar ei nu moet leggen.
Dus we hebben nu een kastje in de ren gezet en daar zit broedse betsie op 6 eitjes in een bloempot. Nu hebben de andere kippen weer vrij baan om hun ei in het nachthok te leggen.
Geen krijsende broedse betsie in de buurt.
Er staat in de ren ook een bankje, en nu gaan de kippen elke avond op het bankje hun veren zitten poetsen en even de dag met elkaar door zitten nemen. En dan gaat Centurion op een gegeven moment naar stok en lopen de hennen allemaal achter hem aan. Een gezellig gezicht is dat

Dan zijn er ook nog twee nieuwe bewoners te melden. Mag ik jullie voorstellen een Vincent en Rembrand! Twee rammen die bij mensen in de achtertuin zaten in een veel te klein hok. En waar de kinderen niet meer naar om keken. Zoals het meestal gaat toch met kinderen? Hier mogen ze bij de kippen in de ren en het hok is om te slapen groot genoeg.
Eerst moeten ze gaan wennen aan zo een grote ruimte en dat hun hok voor de nacht is. En de kippen moeten ze gaan accepteren. Dus ze zitten nu in een verplaatsbare ren en uiteindelijk mogen ze helemaal los.
We hebben nu diverse tuinmannen langs gehad en weten wat het ons gaat kosten.......te veel in ieder geval. Dus we gaan eens kijken wat er zelf gedaan gaat worden. En we willen nog eens een stratenmaker er bij halen om te zien wat het bij hen zou kosten. Er moet tenslotte best veel bestraat worden. Dan kunnen we het misschien gaan combineren met de tuinman. Dus we zijn nog wel even aan het puzzelen wat betreft ons erf.


Geen opmerkingen: