Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 16 januari 2013

Twee maanden later....

Inmiddels al weer twee maanden verder. En hebben we nederland onder een witte deken. Voor het verkeer is het lastig. Zeker als je naar je werk moet en het openbaarvervoer doet niet wat je wilt, en met de auto in een file staat. Dan wil je wel dat het weer normaal is. Maar hier zijn ze der blij mee. Ze hebben dikke pret in de sneeuw en ook wij vinden de wereld zo een stuk vriendelijker. Maar ieder zijn meug zullen we maar zeggen. En we krijgen toch ook wel een beetje de Elfstedenkoorts. Je bent ingeburgerd of niet tenslotte!

Je zou denken dat hier niet veel te doen is, maar niets is minder waar. Het is eigenlijk best wel druk geweest. Er waren hier de afgelopen tijd nogal wat zieken te melden. De één na de ander werd geveld door de griep. Maar we blijven doorgaan. En hopen dat de winter even alle ziektekiemen dood dan hebben we dat ook weer gehad. Het is wel een kwakkel winter qua gezondheid dan hier.

Zowiezo voor de kinderen een erg lastige tijd. Eerst de verjaardagen achter elkaar. Dan Sinterklaas, dan weer de kerst en ja dan ook nog oud en nieuw met vuurwerk!
Sinterklaas heb ik al beschreven om mijn hobbyblog. Maar met kerst hebben we heerlijk met elkaar spelletjes gedaan. En vooral genoten van het niets moeten en niet hoeven
 Met Timo en Joran monopoly. Sem mocht met oom Freddy mee doen en Matthias mocht voor Oma gooien. Helemaal geweldig. Niet echt mijn spel maar goed, zij vonden het leuk. Er werd goed gebruik gemaakt van de spelletjes kast. Mens erger je niet, yahtzee, en rummi-cub werden er geregeld met de kinderen gedaan. Zij hoefden zich niet te vervelen alleen ........
Ach ja, er vlogen nogal eens uitroepen van: ik heb niks te doen! Dan kijken we nog eens naar al het speelgoed wat ze hebben  en zeggen dat ze nu toch echt overdrijven. En zorgden dat ze maar weer eens op ontdekkingstocht gingen langs al de speelgoed die ze hebben.
 Na de vakantie zijn de dames maar eens gaan uitzoeken en opruimen zodat er weer wat ruimte kwam. Soms kun je als kind ook te veel hebben zodat je ook moeilijk kunt kiezen. Dus als het goed is moet dat nu beter gaan...alhoewel...
Ze konden ook goed samen spelen. Dat viel best mee. Als ze maar in de buurt van ons waren.


De open haard maakte over uren. En we hebben er aardig wat hout doorheen gejast. Gezellig en lekker warm.

 Eerste kerstdag hebben we gewoon lekker gegeten. Rode kool met hachee en zelfgemaakte appelmoes en stoofpeertjes.
Op tweede kerstdag is het bijna traditie dat we dan gaan gourmetten. Of liever gezegd met pannetjes knoeien zou Oma v Leeuwen zeggen.
Alleen hoeven we nu geen pannetjes meer te gebruiken maar kan het zo op de plaat. Altijd een leuk  familie gebeuren. Iedereen is lekker bezig en maakt zijn/haar eigen bordje klaar.
En uiteraard was ook hier weer een lekker toetje bij, gisteren ijs en vandaag ijs!!!!!!!!!!!!!!
We hadden nu eigenlijk bijna niets over, dus de hoeveelheden werden weer opgeschreven zodat we voor volgend jaar weten hoeveel we ongeveer in huis moeten halen..Uiteraard hebben we ook weer met elkaar gezongen. En matthias doet al heel goed mee. Hij wil dan een eigen boekje en zit uit volle borst mee te zingen. Opa wijst hem wel even de weg.....in het boekje dan.
 Er werden met oud en nieuw weer oliebollen gebakken. Vorig jaar weer voor het eerst sinds een aantal jaren. En de Domus-Spei bewoners lieten mij niet mis te verstaan weten dat ze dat nu toch ook weer verwachten. Want dat is toch zo lekker....zei: Timo. En dan hoeven we niet gewoon te eten maar mogen we de hele dag oliebollen eten enzo! Dus in het bakhuis heeft moeders zich geïnstalleerd met haar haakwerkje en het beslag en toen maar bakken. 
 Uiteindelijk had ik: 86 oliebollen met krenten en rozijnen,
                                 44 oliebollen met krenten, rozijnen en appel.
                                 38 zonder iets.
                                 55 appelbeignets.
                                
Ze werden met smaak gegeten, alleen waren er nog wat oliebollen over, dus daar kunnen er volgend jaar minder van. Toen het dan eindelijk 12 uur s.nachts was konden we naar buiten want de buurjongens hadden vuurwerk! We hebben met elkaar onder de kapschuur staan schuilen voor de regen. De buurjongens staken hun vuurwerk af en voor de kinderen hadden wij een kinderpakketje gekocht die Anneke verzorgde. De kinderen kregen nog van die sterretjes in handen en om één uur snachts lag ieder weer in bed. Zo, de normale gang van zaken kan weer beginnen. Alle spannende dingen zijn geweest en nu maar weer over tot de orde van de dag. Kost ze wel wat moeite maar nadat ze weer gewoon naar school gingen was dat al snel weer geregeld.
Een ieder nog een heel goed en gezegend nieuwjaar! Lokkich Nijjier!


                                 

1 opmerking:

Joke Vermanen zei

Altijd weer leuk om een update te lezen ook al heb je het zelf meegemaakt. Zo zie je weer de dingen die je beleefd hebt en bedenk je je weer wat voor moois we allemaal samen doen.