Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

zondag 11 november 2012

Ingeburgerd?

 Vorig jaar toen wij hier net woonden liepen onze kleinkinderen voor het eerst mee met Sint Maarten. Voor ons een hele belevenis en naar ons idee ook voor de buurt. Er woonden ineens weer kinderen die met hun lampionnetje, en al zingend langs kwamen. Zelfs  Matthias zong mee. De foto,s van vorig jaar gingen helaas verloren met een verkeerde klik op de knop. Maar nu hebben we ze gevangen. Op de foto met lampion om op pad te gaan naar de buren.
Ik wil jullie even een mooi kerkje laten zien wat tegenover onze boerderij ligt. Het is de Trefkerk. Met nog een oud klokkenstoel er bij. Tegenwoordig is er een atelier gevestigd. En dan nog een ANWB bord met een verkeerde naam er op. Er wordt verwezen naar het plaatsje Esloo. Maar helaas, dat heet dus Elsloo met de naam Els aan het begin. Nu hebben wij dat vorig jaar doorgegeven aan de Burgemeester en een wethouder waar wij een rondtoer door de omgeving Ooststellingwerf mee maakten. En zij zouden het meenemen in de raadsvergadering. Maar blijkbaar vinden ze het niet belangrijk genoeg. Want het staat er nog steeds. Ik zou haast zelf te ladder en de verfkwast pakken en het in orde maken. Dat zijn dus echt dingen waar ik mij aan kan ergeren. Zo een domme fout.

We hebben volop genoten van de herfst en de Paddenstoelen die we bij onze wandelingen tegen kwamen. Bij elke wandeling gingen de fototoestellen mee. Dus een wandeling die je normaal in een uur loopt duurde nu gerust twee maal zo lang. Albert van de buren liep ook eens met ons mee en die wilde nog wel eens hoor, maar dan zonder fototoestel! En daarna natuurlijk even zitten en spelen bij het speelgebeuren bij het informatie centrum. Hier kun je het hele album paddenstoelen zien die Casper in de loop der tijd op de gevoelige plaat heeft vast gelegd.

Geen opmerkingen: