Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 7 november 2012

Friese Stabij?Jaja, jullie lezen het goed. Wij gaan een Friese Stabij kopen.
Ik hoorde van het fenomeen: hulphond bij kinderen met ASS. En ik ben daar meer over gaan lezen. Daardoor toch wel enthousiast geworden ben ik eens  gaan zoeken op honden en welk ras er nu goed bij ons zou passen.
Freddy had een droom en daarin kwam voor dat hij een hond had. Een droom die hij eigenlijk al lang in het echt had. Maar wat nooit is gebeurd.
Toen zijn we maar eens met elkaar gaan overleggen of dat misschien een goed gelegenheid is om samen elk een eigen hond te gaan kopen.
Na enig zoeken op diverse site,s en het invullen van een twee tal vragen lijsten kwam er bij elke vragen lijst de Stabij als goed hond voor ons naar voren. Nu vinden wij dat ook een prachtige hond.
En Freddy en Ik zijn ons er meer in gaan verdiepen.
En dat resulteerde in een bezoek bij deze fokker. Waar wij zaterdag met Timo geweest zijn.
En het is prachtig om te zien hoe Timo ontspannen werd en zich vermaakte met de honden.
Er was Linde die het geweldig met hem kon vinden. Die zelfs met hem mee liep naar de wc!
Timo en wij waren er niet weg te slaan.
En ja, nu staan we dus op de wachtlijst voor een pup. Freddy een reu en ik een teef.
En met die teef ga ik dan samen met Timo cursussen volgen. Zodat hij er goed mee om leert gaan. En misschien gaan we ook nog de hulphond organisatie vragen om te helpen met het  africhten als hulphond. Maar daar moet ik eerst nog eens meer van lezen.
Maar voor nu: Zijn we blij!

1 opmerking:

Joke Vermanen zei

En het is super spannend, al dat afwachten. Maar we hebben er allemaal zin in!