Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 7 november 2012

Drie x warm.

De titel zegt het al. Er wordt gezegd dat als je een open haard hebt of een houtkachel dat je het dan drie x warm hebt. De eerste keer was dus bij het ophalen en stapelen van de stammen. Zoals DAAR te lezen is. En die stapel stammen moesten toen dus kleiner gemaakt worden. Dat was nog een hele klus. Eerst een zaagbok uitzoeken. De kettingzaag gesmeerd en weer bruikbaar maken.
En toen kon Arne aan het zagen. Kijk hij kreeg het er wederom warm van. Ook was het nogal een zware klus voor de armen en rug. Maar hij heeft het gehaald. Alle 80 stammen waren verzaagd.
En toen begon het hakken.
Freddy en Arne konden zich goed uitleven op de stapel hout. En dat was een enorme klus. Ze kregen het er warm van en hebben er zelfs een bijl op kapot geslagen. Nu ja, de steel dan. Daarna heb ik maar een bijl gekocht met een (volgens zeggen) onbreekbare steel. Die hakte trouwens ook veel beter dan de eerste. Dus dat was nog een geluk bij een ongelukkige slag.
En ja, dan moet het ook nog gestapeld worden. En dan krijg je dat het er zo bij ligt. Er moeten nog een paar stammen gedaan, maar dat komt goed.
Nu kunnen wij ons vuurtjes stoken.
En dat hebben we al menig keer gedaan. Want wat is het al vroeg koud. En wat is het dan gezellig om de haard aan te steken en te genieten van het spel van de vlammen. Je bent er wel druk mee, want je moet wel zorgen dat hij aan blijft. Maar dan wordt het wel lekker warm. En straks als de Sint weer in het land is dan komen er weer kleine schoentjes voor te staan......
Dan gaan we ook weer goed voor de vogels zorgen. En dat begint dan met het schoon maken van de nest kasten. En kijk toen vonden we nog een nestje met 12 eitjes.  Die elk een anderhalve cm groot waren. De kinderen hebben het mee naar school genomen om te laten zien. Prachtig om te zien alleen jammer dat ze niet uitgebroed waren. Wij hadden een bol opgehangen met allemaal dingen waar je een nest mee kunt maken en leuk om dat dan ook echt terug te zien in een nest.
De pindazakjes, en vetbollen hangen ook weer. En er komt nu dagelijks een Bonte Specht langs. Die zich dan tegoed doet aan de pinda,s. We zien heel veel vogels in de tuin en hopen dan maar dat de poezen ze met rust laten.  De nestkastjes worden ook al weer ingenomen door de koolmeesjes. Die maken dan om de opening wat hout kapot zodat de anderen kunnen zien dat die bezet is.
Wat is het toch onvoorstelbaar wonderlijk gemaakt................ Heer hoe heerlijk is Uw Naam.

1 opmerking:

Joke Vermanen zei

Maar dat is dan toch 4 keer warm?
Stammen sjouwen = 1
Stammen zagen = 2
Blokken hakken = 3
Blokken sjouwen... nou heel vaak
Blokken verwarmen = in elk geval 4