Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

donderdag 23 augustus 2012

De kipjes.

En dan nog onze kippen. Die groeien goed en struinen het hele erf af op zoek naar eten. Als je denkt dat je net het paadje aan kant heb geveegd zullen zij het wel weer bevuilen met bladeren waar misschien wel eens lekkere hapjes onder kunnen liggen. En ja, dan kun je ook nog voor verrassingen komen te staan. Wij hadden gehoord dat ze misschien zouden gaan leggen zo rond eind september begin oktober. Maar vorige week vrijdag was er een kip weg. En die kon ik zo snel niet vinden. Dus toen we buiten koffie zaten te drinken hoorde we een kip kakelen alsof die een ei gelegd had. Maar wij zeiden nog: nee dat is te vroeg. Toch maar weer eens op zoek en kijk wat ik toen vond:
Dus onder een bosje lag een ei. En de kip stond al kakelend en verstoord op. Maar wij hadden ons eerste ei. Hij woog 22 gram en was nog maar een kleintje. Alleen ja, hoe krijgen we nu de kippen in het hok aan de leg zodat we niet het hele erf over hoeven om eieren te zoeken. Dat is dus nog best lastig.
Ik heb dus het eerste ei gekookt en vervolgens in het leg nest gelegd. In de hoop dat ze nu daar gaan leggen. En ja, dat lukte. Dachten wij. Want elke dag hebben we nu een eitje uit dat leg hok gehaald. Alleen we waren wel elke dag een hen kwijt. De haan liep vaak met maar drie of vier hennen. Soms hoorden we ook een vreemd geluid achter de paardenstal. Maar toen we daar gingen kijken was er niets te zien. Totdat Joke gisteren daar de was aan het ophangen was en ze weer dat vreemde gepiep hoorde en dacht: nu zal ik toch vinden wat het is. Aangezien onze muisketiers die nacht een rat hadden gevangen kon het maar zo een dier zijn wat door die rat gebeten was of zoiets toch? Maar na wat speurwerk en eens de hoogstaande brandnetels opzij geschoven te hebben zat daar dus ons wegloophen! Ja, op een nest met wel 11 eieren! Dus daar ging ze elke x naartoe. Om daar een ei te gaan leggen en er vervolgens op te gaan zitten. En op een gegeven moment weer een kip weg. En weer op zoek, en ja hoor, ook zij was bezig een nest te maken waar ze dus al een ei in had liggen. Nu moeten we dus elke dag even op zoek naar eieren. Niet zo handig. Ik kreeg van het forum het advies om ze in de ren te houden de hele morgen en dan pas los te laten op het erf. Vanmorgen dat gedaan maar ze hadden dus geen ei gelegd, dus vanavond eerst maar eens op zoek naar eieren. Wie weet liggen er ergens anders ook nog een heleboel.....


Maar vanmiddag dus al de eitjes op advies geopend en gekeken of ze nog wel goed waren. Er was tenslotte waarschijnlijk op gebroed en met de hete dagen hadden ze ook lekker buiten gelegen. Ze eerst apart in een schaaltje gebroken en ze waren allemaal nog goed. Dat was mooi. Nu ze dus geklopt en daarna verzonnen wat we er nu mee zouden doen. Want ja, ze willen allemaal proeven.
En zoals je kunt zien werden het dus pannenkoeken. 11 in totaal. En ze waren heerlijk geel en verrukkelijk van smaak. Wat is dat toch geweldig om van de eigen kipjes een ei te kunnen "plukken" en daar dan van te smullen.

3 opmerkingen:

Anneke de Ruijter zei

En de pannekoeken waren mmmmmmmmmmmmm heeeeerlijk gewoon.

Arike zei

Idd de pannenkoeken waren heerlijk.
Je proeft wel het verschil met eieren uit de winkel.
En zo leren de kinderen waar de eieren echt vandaan komen.

vaticaankenner zei

Goedemorgen, ik las uw blog en zag het filmpje op You Tube. Voor mijn rubriek in dagblad Trouw over hoe Nederlanders hun zondag doorbrengen, zou ik graag in contact met u komen.

Met hartelijke groet,

Stijn Fens

stijnfens@gmail.com