Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

vrijdag 29 juni 2012

Het wordt zomer?

We zitten er op te wachten. En met ons denk ik vele. Zomer! Alhoewel het wel groeizaam weer is. En er nu dus regelmatig gras gemaaid moet worden. Wat dan wel weer een kl.... werk is. Tenminste dat vind ik. Ik hou dus echt niet van gras maaien. Maar ja, der zijn er genoeg die het wel willen doen.
En de tuin wordt steeds verder ontmanteld. Zo kun je het wel noemen. We proberen op te letten wat we eventueel zouden willen houden. Maar ja, af en toe moeten we toch echt naar de buurman lopen met iets wat we in de tuin hebben staan met de vraag of dat nu een plant is of onkruid.
Zo kwam er bij ons gedeelte allemaal van dat kleverige spul op. Dat ging door alle planten heen.
Ik had geen idee wat het was en je moet het echt met je handschoenen aan tussen alle andere planten weg halen.
Maar een oversteek naar de buurman helderde het raadsel op.
Kleefkruid dus! En nog mooier als het goed is zijn kippen er gek op. Kijk laten we die nu in de tuin hebben lopen. Alleen moeten ze dan nog wel even ook dat kleefkruid ontdekken en op gaan eten.
Ik ben bang dat ik het nog eerst met de hand zal moeten doen.
 En ja hoor, ze mochten naar buiten de kipjes. Eerst nog wel wat eng, want ja, je weet nooit wat je daar buiten dat hok allemaal tegen komt. En ook wij vonden het wel wat eng. Stel je voor dat ze de vleugels zouden uitslaan en vertrekken naar betere oorden. Je weet het nooit. Maar ze gingen al snel gemoedelijk rond lopen pikken in het gras. En tussen de bladeren aan de rand. Er waren er die hun terrein nog niet groot genoeg vonden en even bij het paard en de geitjes gingen buurten. Door het gaas dan wel. Maar dat is nu niet meer mogelijke aangezien ze aan het groeien zijn en nu daarvoor te groot zijn geworden.
 Het hele koppeltje is altijd bij elkaar aan het scharrelen. En ze liggen ook lekker bij elkaar in een kuiltje met grond. Dan komt er af en toe een kippe koppie boven het gras uit om te kijken of het nog wel veilig is. De haan: Centurion let goed op zijn meiden. Hij zorgt wel dat ze hem niet kwijt raken. Je ziet hieronder ook hoe hij parmantig rondstapt. En als het hem niet zint laat hij zijn hanenkontje even zien....

De jongens mogen nu om de beurt helpen met het schoon maken van het hok. En dat vinden ze nu nog leuk. Eerst gingen ze er elke keer heen om te klieren met de kippen. Ze op te jagen enz. Maar dat is nu wel wat afgezakt. Het nieuwe is er af.
Centurion is inmiddels goed aan het kraaien gegaan en laat ,s morgens goed horen dat hij ondertussen wel weer uit het hok wil. Als de dames Sem en Hannah naar school gaan brengen doen ze het hok open en rennen ze naar buiten.
Om vervolgens de hele dag buiten te zijn behalve als er "gevaar" dreigt dan rennen ze als een gek terug naar de ren. En gaan daar al mopperende staan kijken naar welk gevaar het nu wel was.
Kan maar zo een poes zijn tenslotte die even komt buurten..... En als ze even de kluts kwijt zijn denken ze dat ze duiven zijn en gaan gezellig in de ver terug gesnoeide rododendron zitten. Dan kunnen ze de boel weer goed overzien.

En steeds meer wordt dit ons eigen plekje. Alleen zou het wel fijn zijn als onze twee appartementen verkocht waren dan hadden we wat meer financiële ruimte. 
De kids die naar school gaan doen het goed. En hebben het naar hun zin. Ze behalen goede resultaten. Nog maar drie weken en dan begint de schoolvakantie. En zijn ze weer een aantal weken rond de boerderij.
Maar we hopen toch wel op mooi weer zodat ze lekker veel buiten kunnen zijn en we met ze kunnen fietsen en de omgeving gaan verkennen want we hebben nog lang niet alles bekeken.

Geen opmerkingen: