Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

donderdag 31 mei 2012

Ze zijn er!

Jaja, ze zijn er. Wie? Kijk deze lieve kipjes! Gistermiddag opgehaald met Timo en Joran. Die hun uiterste best hebben gedaan om ze bij de fokker te helpen vangen!
 Vijf hennetjes en een haan. Ze werden door mijn trouwe hulpen naar het hok gedragen.
 Onder grote belangstelling zijn ze daarna uit de kattemand gelaten. Was wel even spannend voor Joran.
Maar hij deed het geweldig.
 Het hok werd goed dicht gedaan. En toen hadden we opeens vijf hennetjes, een haan en twee maal Hans!

Ze gaan het hok verkennen.

 En vinden al snel de etensbak.

En dat is toch wel reuze interessant.


 Joepie de poes vind het ook geweldig. Zou je ze kunnen eten?

 Kijk ze lopen rond en het lijken wel vogels, ik denk dat ik...........

en gezellig scharrelen ze nu in ons Gallinarium.
We moesten ze s,avonds wel even in het nachthok tillen want het plankje willen ze nog niet op. Ook niet met lekker voer. Dus Joke moest op haar knieën want ze zaten onder het nachthok in een hoekje op elkaar gedoken. En ze heeft ze makkelijk kunnen oppakken en in het nachthok gezet. Ik nog proberen om ze op stok te krijgen maar daar hadden ze geen zin in. Dus ik heb ze lekker in een hoekje bij elkaar laten zitten. En vanmorgen om half acht heb ik het luikje voor de opening weggehaald en sprongen ze weer naar beneden. Dus wij hebben weer wat meer beestenboel rond de boerderij. Gezellig gaat het zo worden. En over een aantal maanden zullen we lekkere eitjes kunnen gaan eten. We prakkiseren nog over namen. Voorlopig heten de hennen gewoon soep, en er is een meneer de Haan. Dus we zullen zien hoe het gaat worden.

1 opmerking:

Joke Vermanen zei

Het zijn een stel kippen en meer kan je er niet over zeggen. Nu dan.
Het is wel reuzeleuk om ze te bekijken maar het leukste is nog wel het enthousiasme van de kinderen. Allemaal hebben ze vol trots op school verteld dat we nu 5 kippen en 1 haan hebben.
Allemaal behalve 1 dan, Matthias scharrelt hier ook nog thuis rond.
Tja en die namen, meneer de Haan mag wat mij betreft blijven maar de kippen....