Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

vrijdag 13 april 2012

Roodborstje tikt?

Jullie kennen allemaal het liedje wel: Roodborstje tikt tegen het raam.......Nu hier zijn er andere vogeltjes die dat doen hoor. Eerst was er elke x eentje bij Arne en Arike hun raam. Die komt dan aanvliegen en tikt tegen het raam en blijft dat een poosje doen. Waarom die het doet, wij hebben geen idee. Maar na lang zoeken waren wij erachter wat voor een vogeltje het was. Tenminste: Tibor die met Gerda en de kids hier waren maakte ons wijzer. Het was een kwikstaartje. Er vliegen der hier een heel stel, maar die ene wil elke x naar binnen. Beetje dom wel.
En toen kwam er bij ons gedeelte van de tuin een koolmeesje. Die ging het zelfde doen. Ook tegen het raam aantikken en op de deurknop zitten. En maar fluiten. Wat een gezellig geluid en wat leuk om te zien. Inmiddels ken ik het fluitje wel van de koolmees. Dan weet ik: ohw hij is er weer.
Ik zit ook gezellig voor het raam te naaien en dan komt er nog een vogeltje langs. Die hipt wat rond op het terras en fluit wat af. Hij pikt van de zaadjes die op de grond gevallen zijn en soms tikt ook deze op het raam. Wij hebben weer opgezocht wat voor vogeltje het zou zijn en volgens ons is het een vinkje. Nu zien we dus allerlei vogels af en aan vliegen met takjes en wolletjes, draadjes en sprietjes. En er is een stelletje! Twee koolmeesjes waarvan de ene de andere gaat zitten voeren. Dan blijft die gezellig zitten wachten tot het andere vogeltje weer terug komt met een zaadje en krijgt dat dan in zijn bekkie gestopt. Lief he! We genieten dus enorm van wat de natuur ons hier laat zien. Het is voor ons een openbaring wat voor moois er in ons kikkerlandje te zien is gewoon in onze achtertuin.

Geen opmerkingen: