Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

dinsdag 27 maart 2012

Zo als het was en is!

Het mooie lente weer heeft hier ook voor kriebels gezorgd. En wel tuin kriebels! Met man en macht wordt er buiten gewerkt aan het opruimen van de tuin. Er moet van alles uit en weg omdat er al jaren geen groot onderhoud heeft kunnen plaats vinden. Door de leeftijd en ziekte konden de vorige eigenaren het maar net aan bij houden met hulp van de buurt. Dat doen ze hier dan ook wel, dat is wel een groot pluspunt. Elkaar helpen wordt hier wel gedaan. Maar ik zal eens laten zien hoe ver we nu gevorderd zijn.
Zo was het. Mooi groen alleen voor ons niet praktisch. Aangezien daar ook Anneke haar huisje moet komen.
Zo is het dus nu. Een mooi uitzicht op de bosrand. En er komt nu ook zon achter de carport. Daar stonden twee mooie palen met waslijnen maar helaas kwam er geen zon. Nu dus wel en vandaag gelijk de lijnen er aan en het beddengoed te drogen gehangen. Lekker in de zon en met een windje zo droog. Je ziet ook onze houtstapel liggen die we gehaald hebben vanaf de Aekingaweg. Daar moesten bomen gesnoeid worden en de grote takken mochten we wel meenemen. Die hadden ze nog netjes in grote stukken gezaagd. Dus die kunnen nu lekker twee jaar daar drogen. En dan het speel gebeuren van de kids. Daar moet dus een groot stuk leeggemaakt worden. Er is allemaal klimop door heen gegroeid. En heel de bodem is bedekt. Dat moet dus allemaal weg. Een hele klus.En we zullen daar wel even mee bezig zijn. Eer dat alles weg is zijn we wel een aantal weken verder. En er moesten dus een 14 tal bomen om. Maar met een paar uur hadden een aantal mannen ze om gegooid en opgeruimd. Dat ging best snel. De overburen hebben nu een claim bij ons neergelegd want nu moeten ze zonnewering gaan aanschaffen. En er is een echtelijke ruzie ontstaan over welke dat zou moeten zijn: de buurman wil leilinden en buurvrouw wil iets van doek of ja ze weet het nog niet.(HAHAHA) In ieder geval hebben wij het goed met onze buren want die waren echt wel blij dat er meer zicht op het bos kwam....
We zijn nu erg druk met de tuin bezig, waar het dan ook goed weer voor is. Er zijn ondertussen drie fruitbomen geplant in het grasland gedeelte. En we hebben makkelijke moestuin bakken geplaatst.Er zijn zaadjes gezaaid van sla, tomaten en radijsjes, bonen en suikermais, en bloemen, en bloemkool, rodekool en boontjes. Allemaal lekkere dingen. Diverse zijn al aan het ontkiemen en de radijs hebben we al moeten verspenen. Dus misschien worden we nog weleens echte tuinierders.... Maar eerst moet er veel weggehaald worden dus. En er zijn vorderingen met Hannah! Ze kan namelijk Fietsen. Kijk maar eens bij Joke!En als je dan goed het filmpje bekijkt kun je zien dat ook Matthias ondertussen de trappers van de driewieler heeft gevonden. Hij krost nu als een gek om de boerderij. En maar trappen met die beentjes. Eerst raakte hij gefrustreerd dat hij niet zo hard kon achter de anderen aan, omdat hij moest lopen met de driewieler zoals je met een loopfietsje doet. Dat gaat natuurlijk niet zo snel. Maar nu is hij helemaal blij en rijd hier heerlijk zijn rondjes.

Geen opmerkingen: