Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

dinsdag 6 maart 2012

Open Haardhout.

We hebben een open haard en die gebruiken we dan ook. In het begin wilde Casper hem eigenlijk wel weg hebben. Maar het blijkt toch wel een gezellige warmte te geven. Ook lekker als het net niet koud genoeg is om de verwarming hoger te zetten maar net niet warm genoeg. Dan even een houtblok er op een aansteken. Casper vond het maar niets. Toen ik de eerst zakken hout kocht keek hij nog erg bedenkelijk, maar al snel vond hij het toch wel leuk. En houd ook hij het vuurtje brandend en vind hij het nog leuk ook. Maar die zakken hout zijn nog best duur en ook snel opgebrand. In een weekeind branden we zo drie zakken weg en dat is toch als snel € 15,00. Dus wij op zoek naar goedkoper hout. En dat is nog best lastig. Want hoeveel is nu een kub? Hoe lang kun je daar mee stoken, en welk hout moet je dan hebben. Maar ook dat viel ons niet mee met de prijs. Nu wilde het geval dat er bij het bezoekerscentrum bij ons aan de overkant door Staatsbosbeheer boomstammen verkocht gingen worden. Per stam was dat € 2,50 en die zijn dan ruim twee meter lang. Dat was best een goede prijs, je moet ze nog wel kleiner zagen maar dat moet ons wel lukken.Nou ja, ik bedoel de mannen dan.
Dus wij bedacht hoeveel zouden we dan moeten hebben. En ik overal en nergens erover gelezen en naar mijn idee zou vier kub dan wel genoeg moeten zijn. En als we dan nog te kort zouden komen dan konden we dan wel weer zien. Ze moeten ook nog een half jaartje liggen, dus het is voor de komende winter. Dat komt ons ook wel goed uit. Dus zo gezegd zo gedaan. En zaterdag 3 maart konden ze worden opgehaald. Ik nog denken dat het dunne stammetjes waren........De mannen hebben weer spierballen gekweekt hoor.
Na vier keer heen en weer rijden en vooral veel gesjouw lag deze grote hoop hout achter onze carpoort. Een enorme stapel die dus nog in kleine stukken gezaagd moet worden en dan weer gespelen tot handzame stukken voor de open haard. En dan kunnen we aankomende winter er lekker van gaan stoken. We zijn wel benieuwd hoe lang het duurt voor zo een stapel op is. Maar ja, dan zal er wel weer een nieuwe verkoop van hout komen bij het staatsbosbeheer.
En dan heeft Timo een beter zicht op de wereld gekregen. Hij had veel hoofdpijn en het bleek dat hij dus toch een dusdanige afwijking had dat er een paar glazen nodig waren. Die dan weer in een mooi montuur verpakt zitten en whalla: een nieuwe Timo! Wat helemaal geweldig is: hij heeft twee poten met legerkleuren!!!!!!!!!!!!!!!! En nog geweldiger: zijn kamer heeft dat inmiddels ook. Muren met legerkleuren en koeievlekken in de legerkleuren. Arike heeft lekker zitten verven en Arne heeft zijn nieuwe bed gemaakt. Gelijk maar Joran zijn kamer er achter aan, als je dan toch bezig bent..... Heel erg leuk geworden. En ze zijn er volgens mij blij mee.

Geen opmerkingen: