Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

dinsdag 7 februari 2012

En dan is het Winter.

En dan is het winter ook in Appelscha. Wat is het hier dan haast nog mooier dan het al was. Je kan haast niet geloven dat dit nu ons plekje is. De eerste sneeuw hebben we bewonderend staan bekijken, wat wordt de wereld dan mooi en de geluiden gedempt. Het bos ziet er dan prachtig uit.
Dan ligt in Nederland ineens alles plat en rijden de treinen niet, is het op de weg een chaos. Maar wij zitten te genieten vanuit ons plekje. Wat dan opeens op een plek lijkt uit een verhaal van W.G van der Hulst. (voetstapjes in de sneeuw b.v.) Wie kent het niet. De kinderen vinden het geweldig en vermaken zich uitstekend buiten in de sneeuw. En inmiddels kunnen ze naast de boerderij op het slootje en ook dat is prachtig. Ze komen met rode konen weer binnen en slapen soms al tijdens het eten als je niet oppast. Door het bos is ook zo mooi om nu te wandelen.
met andere woorden: we blijven genieten van ons plekje. En bedenken steeds weer: Onvoorstelbaar wonderlijk gemaakt! Inmiddels zit Joran al weer een aantal weken op de nieuwe school in Smilde. En daar zijn ze van mening dat hij best naar een reguliere school zou kunnen als hij maar de juiste begeleiding krijgt en de klas waar hij in komt niet te groot is. Dat is waar ze daar ook naartoe werken. Hij is pas sinds januari in groep drie maar streefd al zijn klasgenootjes voorbij. En gaan ze hem moeilijker dingen geven om te doen. Zodat hij zich niet gaat vervelen. Want vervelen is voor Joran een startsein om vervelende dingen te gaan doen. Vooral goed bezig houden en genoeg stof tot nadenken geven aan hem. Timo doet het ook nog steeds goed in Oosterwolde op school. Er zijn af en toe aanvaringen met medeleerlingen die hem makkelijk aankunnnen. Maar als daar melding van wordt gemaakt springen ze der bovenop. Want dat tolereren ze niet. En dat is maar goed ook. Hij heeft nu een aantal sessie,s gehad bij Neurofeedback maar daar wordt niet niet veel van gemerkt op school. Zijn concentratie is er nog niet beter van geworden. Maar hier thuis merken we wel dat hij beter slaapt. En dat is ook een belangrijk ding. Ach en de andere drie hummels vermaken zich prima. Hannah gaat mee Sem naar school brengen om alvast te wennen. Dus vroeg uit bed en dan even op school in de klas mogen zijn. Dat vind ze wel prachtig. Hier thuis is ze dikke maatjes met Matthias en halen de nodige streken uit. Om toch even mee te genieten met ons mooie uitzicht en plekje doe ik er weer een foto serie bij. Gewoon erop klikken dan worden ze groot.

1 opmerking:

Arike zei

inderdaad onvoorstelbaar wonderlijk mooi is het hier.