Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

maandag 1 augustus 2011

Het komt steeds dichterbij.

De dozen stapel wordt steeds groter, en het gaat er steeds meer op lijken.
Inmiddels het kadaster ingeschakeld voor de extra grond die wij erbij hebben gekocht. Daar was nog een heel plan voor nodig. Als je denkt dat het een kwestie is van ff regelen dan kom je bedrogen uit. Het heeft best nog al wat haken en ogen. Als de bijgekochte grond minder is dan honderd vierkante meter dan moet er alleen bij de notaris in de koopakte vermeld worden dat wij honderd vierkante meter extra hebben bij gekocht en zou er vermeld moeten worden hoeveel de prijs daarvan was. Als het meer was dan honderd vierkante meter zouden we dus een bedrag van € 550,00 moeten betalen en dan moet er een nieuw nummer aan het bijgekochte stukje gegeven worden. Nu kopen we nummer 387 van de eigenaar, en die heeft het naastgelegen stuk grond met nummer 384 ook in zijn bezit. Nu komt er van nummer 384 een gedeelte bij ons bezit. En dat is dus meer dan 100 vierkante meter. Dus moet het ingemeten worden door het kadaster en dan krijgt dat stukje een eigen nummer. En hebben wij straks een stuk grond met nummer 387 en...... het nieuwe nummer. Het is een ingewikkelde materie. Ik zou zeggen gewoon de mooie tekening van Casper overnemen en dan komt het wel goed. Maar zo ligt het niet. Nu heeft de eigenaar de opdracht gegeven om het te splitsen en worden we gebeld voor een afspraak om bij de inmeting aanwezig te zijn. Jaja, het is me toch wat.

Intussen ook weer naar onze makelaar geweest voor het hypotheek gesprek.
Maar daar heeft Joke op haar blog over geschreven.
Hier dus
We beginnen steeds meer door te krijgen dat onze langste tijd hier is geweest. En eerlijk gezegd kijken we er naar uit.
De mannen zijn aan het solliciteren. En anneke heeft inmiddels al werk in Zwolle. Dus dat is mooi geregeld. Casper sr hoopt nog steeds dat hij een gedeelte van de week thuis zal mogen werken.
De scholen zijn geregeld. En we merken dat we vervolg afspraken voor artsen en specialisten nu in het noorden moeten maken. Ook een vreemde gewaarwording. We hebben onze woonvereniging ook een naam gegeven.
Domus Spei, wat betekend: Huis van Hoop.
En dat is het.

Geen opmerkingen: