Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

zaterdag 11 juni 2011

Het lijkt er op!

Na weer enkele weken zoeken en zoeken en bezoeken zijn we toch nu al weer aardig ver op weg bij een "nieuwe" boerderij in het hoge noorden.
We zijn er al eens eerder wezen kijken maar toen toch eerst verder gegaan met anderen. Omdat deze op zich geen plaats zou hebben om voor anneke een eigen gedeelte te maken. Maar toen kwam ik op internet de site:
pasaan tegen en dat opende voor ons nieuwe perpectieven. Dus nadat het bleek dat we voor een aan te kopen boerderij niet veel meer zouden kunnen lenen dan de aanschaf plus kosten van de aanschaf zijn we terug beland bij de boerderij in Appelscha.
Deze lijkt dan aan al onze eisen te kunnen voldoen.
Wij in het achterhuis met Anneke in eerste instantie in de grote slaapkamer waar ze haar eigen tv en bureau e.d. kwijt kan. En haar eigen badkamer heeft. Waar het ook aangepast is met electrische deuren, ook niet onbelangrijk voor haar de komende tijd. En wij kunnen in een andere slaapkamer beneden slapen met eigen badkamer.
Arne en Arike dan een huiskamer in het andere gedeelte van de verbouwde deel. En boven hun slaapkamers en eigen badkamer. En Freddy en Joke in het voorhuis met daarboven hun slaapkamers en eigen badkamer.
Er hoeft zoals het nu lijkt niet veel verbouwd te worden in eerste instantie. Bij F & J hun gedeelte het meest. Daar moet in ieder geval een nieuwe keuken in en het leiding werk aangepast worden (lees weggewerkt) En geverfd. Zodat het wat lichter wordt.
Boven zouden dan een drietal deuren geplaatst moeten worden voor A & A en in hun badkamer is het wenselijk om een douche cabine te plaatsen.
Voor F & J zou er boven het voor huis een nieuw raam in moeten die open kan en er zouden twee wandjes geplaatst moeten worden met deuren en isolate op de schuine dakwand. Nou dat zijn allemaal dingen die we zelf kunnen. Dus dat scheelt een hoop arbeidsloon.
En dan kunnen we voor Anneke een woning er naast laten zetten waar zij dan zelfstandig kan wonen maar toch de zorghulp dichtbij heeft.
Helemaal geweldig lijkt het allemaal. Alleen is het nu even spannend.
Afgelopen woensdag zijn Casper, Arne, Arike, Anneke en Freddy er wezen kijken met onze aankoop makelaar. En zij waren allemaal erg in de wolken.
Nou als die nou eens zou kunnen? Dus ook Roeland was blij en ziet het wel zitten voor ons. Dus een bouwkundig rapport op laten stellen zei hij.
En laat dat nu gisteren al kunnen. Joke en ik (joke sr) er met de auto heen en met de bouwkundige een gezellige rondleiding gedaan. Allemaal adviezen gekregen en dingen waar we op moeten letten.
Tegelijk kwam de Taxateur die bleek ook het dak had gedaan. Dus daar konden we gelijk aan vragen hoe het zat met de naar de bouwkundige zijn idee ontbrekende delen. Maar die hoeven er niet meer te zitten omdat er een andere constuctie in is gemaakt die voldoende het dak steunt. Dus wij weer blij. Hij vermelde wel dat als je dan een verdiepings vloer er in gaat maken dat het dan nog steviger wordt door een dakbeschot te maken.
Nu het bouwkundig rapport is meegevallen. Wat er gedaan zou moeten worden is een optie van de bouwkundige. En kan door ons zelf gedaan worden.
Dus ook dat was een opsteker.
En nu? Nu wordt het spannend. Een lang pinksterweekeind. Want eigenlijk willen we gaan bieden..............

Geen opmerkingen: