Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Weer heen en weer naar het noorden.

ZONDAG 1 MEI 2011

Na een week van bij komen zijn we weer opnieuw begonnen. Zoeken en zoeken, kijken en kijken, wikken en wegen. En uiteindelijk zijn er dan weer twee woningen die misschien wat zouden kunnen zijn. De oude afgekeurde worden ook weer van stal gehaald. En dan toch maar weer eens naar het noorden af reizen. Samen met Joke terwijl Sr thuis op Hannah past. Woning één was een prachtige woning, staat op een mooie plek, voelde ook direct goed. En het was er heerlijk ontspannen rustig, vlak bij het bos. Alleen: met veel passen en meten zouden we er in passen, alleen zou Anneke dan geen eigen gedeelte hebben. En dat is toch echt wel de bedoeling. Misschien dat er een chalet voor haar naast bebouwd mag worden? Dus echt wel mooi, netjes, maar toch niet echt wat we nodig hebben.
Daarna langs het oude appelscha gereden en nog eens even opgenomen hoe het daar zou passen.....
Door gereden naar de volgende boerderij. Op een mooie plek, alleen wel dicht bij de TT van Assen. (geluidsoverlast? )
Een weer opnieuw opgebouwde boerderij met een stalen gebinten constructie. En de eigenaar was driftig aan het verbouwen geweest. Allemaal zelf gedaan met de materialen die uit de oude boerderij kwamen. Mooi hoor. Alleen niet praktisch voor ons! Alles zou beneden weer afgebroken moeten worden wat hij in de oude deel had gemaakt. En dan is het nog moeilijk om daar dan drie huiskamers en een slaapkamer te realiseren. Doordat de openslaande deuren weer net op de verkeerde plaats zitten.
En de tuin was een zoekplaatje met allemaal hoekjes en er was van alles gemaakt aan gebouwtjes. Echt een leuke ontdekkings tuin voor de jongens. Maar ja, is het geschikt voor ons doel? Weer gaan wikken en wegen. Zou het wel of zou het niet.
Je wordt er moe van!
Thuis gekomen had Arike nog een woning gevonden. Die ook geschikt zou kunnen zijn.
Alleen wel midden in de polder, zonder een bos in de buurt. Wel vlak bij een aantal meren in Friesland. Maar ook groot, en leeg, dus je zou er zo in kunnen.
Daar ben ik vrijdag alleen wezen kijken. En tja, het is groot. Maar sjonge wat moet er veel gedaan worden. Het zou passen, alleen dan komt er weer een hoop bij om te verbouwen. En het is de vraag of de fundering goed is. Dat kon de makelaar niet zeggen. Aangezien de eigenlijke bewoners met de noorden zon vertrokken zijn en een handelaar dit pand heeft gekocht om het weer door te verkopen. Die doet er niets aan dus het is wat lastig in te schatten hoe alles zit.
En om nu weer een aankoopkeuring te laten doen waarna zal blijken dat de fundering dus eigenlijk aangepakt moet worden en dat voor ons te kostbaar zou worden is ook niet handig....
Dus toch nog wat verder zoeken. En Sr vond dus nog een pand. En ja, daar is hij stiekem toch wel een beetje verliefd op geloof ik! Hij is al druk aan het tekenen geweest hoe het dan in elkaar zou moeten zitten. Waar iedereen dan zou kunnen terecht komen. En ik moet zeggen het lijkt inderdaad te passen. En ook nog naar ieders zin denk ik. Met een hobbykamer beneden. En voldoende ruimte boven....En ja, dan gaan we morgen bellen met de makelaar of er al gegadigden zijn. En of we er kunnen gaan kijken deze week. En of...
wordt dus vervolgt.....

Geen opmerkingen: