Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Weer een stapje verder.

DONDERDAG 7 APRIL 2011

Afgelopen vrijdag 1 april zijn we weer naar Nieuw-Amsterdam gegaan. Nu met Arne, Anneke en Ik (joke sr)> Vandaag zou de aankoopkeuring gebeuren en ze hadden aangegeven dat het dan wel goed is als je daar bij bent. Aangezien er diverse adviezen gegeven worden die wel nuttig zijn wil het pand je eigendom worden.
Dus dat hebben we gedaan. Arne heeft het meeste met de man overlegd een hem aangehoord. Maar dat ging dus prima. Er zijn diverse dingen uitgekomen waar we wel wat aan moeten laten doen, en waar dus een prijskaartje aan hangt. Maar al met al viel het ons mee, en is het te doen. De vloer in de woonkamer van het voorhuis moet nagekeken worden en waar nodig ondersteund worden.
Ook de vloer van de tussenzolder zou ondersteund moeten gaan worden, maar die hadden we al op onze begroting staan als dat die verhoogt zou moeten worden. Dus dan hebben we gelijk het ondersteunen opgevangen. De buiten muur aan de linker kant moet boven in gerepareerd worden omdat daar een scheur in zit van een vroegere storm. En verder nog wat kleine puntjes.
Waar we zelf eigenlijk al rekening mee hadden gehouden.
Dus het viel mee. !!!!
Vandaag belde Roeland om nog even te overleggen over het pand. En hij had de gemeente nog even gebeld over de mogelijke vervuiling van grond in de buurt van het pand. En daar zou hij vandaag over teruggebeld worden. Dan kunnen we een taxateur er op af sturen en dan maar hopen dat het gunstig uit komt. Zodat we kunnen gaan bieden en wij de financiering rond kunnen krijgen.
We hopen nog altijd op een goede erfenis......haha
Maar als iemand geld wil storten mag dan natuurlijk ook..
Al met al lijkt het de goede kant op te gaan.
En worden we New Yorkers.

Geen opmerkingen: