Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Wat een water!

VRIJDAG 14 JANUARI 2011

Net terug van een rit van 460 km geheel door de regen! Water en water en water hebben we gehad onderweg. Sjonge jonge. Je zou haast denken dat Nederland ook onder water komt te staan zoveel als wij hebben zien vallen vandaag.
Maar we zijn dus in Grolloo geweest. De eerst aannemer was een gezellige open man. Hij kletste wat af en dacht ook goed met ons mee. Lette goed op en heeft helpen meten met zo een handig apparaatje! Nu weten we dus dat het van de grond tot de nok ruim 9 meter is ;-) Dat het dak 550 m2 is. Dat de lengte de tweede verdieping dus 18,10 mtr is. En dan is daar nog niet de eerste verdieping van het voorhuis bij.....
De breedte van de eerste verdieping is dan dus 13,20 mtr. Maar daar moet dan nog aan beide kanten een meter af voor de knie schotten. Dus dan blijft er 11,20 bij 18,40 over voor de slaapafdeling van de twee gezinnen met kinderen. Dat is toch maar ff 202 m2! En dan hebben we nog een mogelijkheid om er nog een verdieping in te maken.....tsssssssss.
Maar goed we hebben dus van alles besproken en maandag zal de Baas nog even contact opnemen met het kadaster van de gemeente om een bouwtekening en gegevens van de boerderij op te vragen. De eerste aannemer gaf ook al gelijk aan dat we ten alle tijde mee mogen werken. Dat we gewoon kunnen aangeven dat we op een bepaald moment dan weer hulp nodig hebben van iemand die wat dingen uitlegt en voor doet. En dat we het dan weer verder zelf doen. Dan zijn allemaal mogelijkheden die voor ons besparend kunnen werken. Dus dat was in ieder geval erg prettig.
De tweede aannemer was wat stil. En ook niet echt open in zijn mededelingen. Ik moest erg veel uit hem trekken. Maar hij gaf wel goed adviezen over b.v. de vloer beneden. Die ligt op zandgrond en daardoor moeilijk warm te krijgen. Daarom is het belangrijk om die te gaan isoleren en daarom een vloerverwarming te gaan doen.
Verwarmings platen aan de wand zullen het niet genoeg kunnen verwarmen.
Voor het dak gaven beide aan dat de dakpannen te zuinig zijn gelegd en dat er daardoor veel vocht binnen kan komen. Dat er dus dakpannen bij zullen moeten. Dat het dak nogal gehobbeld is dus dat het uitgelijnd moet worden. En het isoleren het beste van de buitenkant gedaan kan worden.
Nu gaat de Baas de linkjes met de foto,s naar de aannemers sturen en een plattegrond. En dan maar afwachten op de offerte.......Spannend blijft het.

Geen opmerkingen: