Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Uithuilen en opnieuw beginnen?

DONDERDAG 17 FEBRUARI 2011

Mama heeft van de week een flinke tijd aan de telefoon gezeten met deze en gene om het een en ander uit te zoeken. En een aantal dingen kwamen naar voren die voor ons dan weer niet zo gunstig zijn.

Ten eerste is het bedrijf wat naast de B&B in Wittelte zit nog niet uitgeprocedeerd. Dus het kan maar zo zijn dat ze alsnog een vergunning krijgen om wél 10 vrachtwagens te mogen plaatsen op het terrein. Daarnaast kan het ook best zijn dat ze daar vanaf 7 uur staan te laden en lossen, óf op Zondag. En de vraag is of we daar dan geen spijt van krijgen.

Ten tweede is ook over de bestemming van het pand zelf nog niet besloten. We kunnen in maart een verzoek indienen om de bestemming te wijzigen van recreatie naar volledige bewoning en dan ook zo dat de strohalm bewoond mag worden.
Maar dat is pas in maart. We kunnen een optie nemen met clausule dat als de bestemming niet gewijzigd kan worden, de koop niet doorgaat. Maar dat betekend dat we tussendoor niet naar andere panden kunnen kijken want als de bestemming wel gewijzigd wordt zitten we aan de koop vast.
Ook moet je dan van de bank een toezegging hebben dat je een hypotheek kunt krijgen met daarbij een aanbod. Maar daar zit aan vast dat als je de hypotheek niet laat ingaan na drie maanden ze rente mogen vragen voor de tijd dat de aanvraag blijft lopen.
En daarnaast zitten we er dan ws ook niet voor de zomervakantie maar pas einde van dit jaar in.

Ons leek de beste optie om dit pand in de koelkast te zetten en verder te kijken. Eventueel wel de aanvraag doen voor wijzigen van de bestemming en wie weet wordt die aanvraag wel geaccepteerd, maar dan kunnen we tot die tijd wel verder kijken en misschien een pand vinden wat déze sores niet heeft... maar misschien weer andere.

Gods wegen zijn onvoorstelbaar, dus we zullen zeker een uitweg vinden!

Geen opmerkingen: