Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Tweede bezoek Nieuw-Amsterdam

ZATERDAG 19 MAART 2011

Gisteren met een dames delegatie naar Nieuw-Amsterdam geweest. Om het pand voor de tweede x te bekijken en deze x met Roeland er bij. Arike en Joke zagen het voor het eerst. En waren meteen verkocht.....Nu het geld nog!
Maar we hebben het rustig kunnen doorlopen. En ook van alles kunnen vragen. Wat voornamelijk Roeland deed. Want wij waren gewoon erg enthousiast. En dat is gevaarlijk want dan zie je niet meer de min punten..(zijn die er dan? )
Maar nadat we er door en om heen gegaan waren zijn we een restaurantje op gaan zoeken om even rustig te kunnen zitten om alles door te nemen.
Dat viel nog niet mee. Er was er eentje naast de verkopend makelaar. In het van Gogh huis, alleen die was pas na 17.00u open.
Dus toen maar terug naar een snackbar met cafe/restaurant. Klein en bedompt. Met grote biljarttafels. Als je binnen kwam was er gelijk een rookwalm. Maar gelukkig kon je ook in een donker gedeelte komen waar niet gerookt mag worden.
Daar hebben we onze bestelling gedaan en toen eens met Roeland aan de slag.
Nu, ook hij was er erg over te spreken.
En ziet voor ons goede mogelijkheden.
Ook nog even de andere panden door gesproken, maar ook hij ziet hier voor ons wel een toekomst liggen. Mits.........
En ja, dan komen de mitsen. Eerst moeten we nu een bouwkundig rapport op laten maken. Aangezien wij lid zijn VEH vragen wij dat bij hen aan.
En dan gaat hij op zoek naar een taxateur. Die bereid is het voor niets te doen...met in zijn achterhoofd dat als wij het gaan kopen hij het voor geld mag doen. En Roeland gaat op zoek naar de verkoop geschiedenis van de boerderij.
Wij moeten een zo duidelijk mogelijke verbouwings begroting te voorschijn zien te toveren.
Zeg Freddy, is daar bij jouw werk geen gratis mogelijkheid voor?
Maar goed, we kwamen er toch wel positief vandaan. En hopen echt dat het deze gaat worden. Nu dus maar de duimen op elkaar....of zullen we het maar bij God neerleggen?

Geen opmerkingen: