Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Het blijft zoeken.

MAANDAG 9 MEI 2011

We zijn ondertussen al weer een paar weekjes verder. Veel gedacht, gezocht, en getekend. Hoe zou het passen, en wat klopt er wel en wat klopt er niet.
Ook met Anneke en Arike naar het noorden gereden om een boerderij in Nijerveen te bekijken. Maar die bleek helaas mooier op de foto,s dan in het echie. En ook te klein voor ons doel. Daarbij hadden ze de dakplaten over het rieten dak gelegd. En dat trekt ons zeker niet aan. Boven zouden er maar een viertal slaapkamers bij gemaakt kunnen worden en dat is zeker te weinig.
Dus teleurgesteld toch nog maar even naar de makelaar gebeld van de woning midden in de polder onder het Tjeukermeer. Of we daar toch ook nog konden kijken met zijn drieën. Nu dat kon alleen moesten we dan wachten tot 18.00u. En het was 14.00u. Maar dat vonden we niet erg.
We reden naar Heereveen. En zijn daar op zoek naar winkels gegaan. Daar koffie gedronken en boodschappen gedaan voor Anneke haar verjaardag wat de volgende dag zou zijn. Toen belde de makelaar dat ze er al eerder kon zijn, net op het moment dat wij klaar waren. Nu Heereveen en Oosterzee liggen niet zo ver uit elkaar dus met een halfuur moesten wij daar ook kunnen zijn... Niet dus! We raakten de orientatie en de weg kwijt. Dus reden rond door Friesland om uiteindelijk bij Emmeloord weer uit te komen en vandaar snel de A 6 richting Oosterzee. Om 18.00u waren wij daar. Op de eerst afgesproken tijd! En de makelaar had netjes staan wachten! Nou dat is nog eens service. Ze had ondertussen haar hondjes uitgelaten. En ze wat water gegeven. En toen kon de rondleiding beginnen.
Inderdaad, veel mogelijkheden! Veel verven.Veel witten. Veel ruimte! Grote ruimte,s. En er moet toch wel wat gedaan worden. Maar de dames waren wel entiousiast. Zij zagen het wel zitten. Alleen: hoe gaat het goed passen!
Dus weer tekenen, uitdenken. En met elkaar overleggen.
Het is een heel gepuzzel. Als er nog eens iemand zegt dat we er eerst goed over moeten nadenken dan ga ik gillen! Want als we ergens goed over nadenken is het wel dit plan. Want je blijft denken, wikken en wegen. Komt iedereen goed tot zijn/haar recht. Is er voldoende prive ruimte? Voldoende speelruimte? Enz enz. Maar we zijn nog steeds vol goede moed. We hebben ons na diverse tegenslagen toch elke keer weer kunnen herpakken. En ik denk dat dat onze kracht is!

Want Gij, o HERE, zijt mijn lamp,
en de HERE doet mijn duisternis opklaren.
Met U immers loop ik op een legerbende in,
met mijn God spring ik over een muur.
Gods weg is volmaakt;des HEREN woord is zuiver.
Hij is een schild voor allen die bij Hem schuilen.

Geen opmerkingen: