Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Het begon zo....

Het was januari en wij als ouders zagen ondertussen wel dat het niet langer meer ging met het gezin van onze dochter, Te veel stress en te veel problemen met de jongens.
Dat is ook logisch als je korte nachten maakt omdat de jongens vaak wakker zijn en vroeg al klaar wakker rond lopen te rennen.
En al de onderzoeken waar elke dag wel energie in gestoken moet worden.
Alles bij elkaar was het voor ons de reden om het volgende voorstel te doen: waarom gaan we niet bij elkaar wonen zodat we de zorg kunnen delen met jullie.
Jullie blijven de opvoeders, en ouders. Maar zo is het makkelijker om eens een jongen naar ons te sturen. Nu moeten we toch elke x ze ophalen. En Arike blijft heen en weer rijden. Met de ene naar de arts of onderzoeker houd in dat er drie andere jongens onder gebracht moeten worden.
En dat houd weer in dat ze van uit Ambacht tenminste drie keer heen en weer moet naar Dordrecht. En soms bij meerdere adressen langs.
Het is een uitputtingsslag die je helemaal leeg zuigt.
Dus wij alle kinderen bij elkaar geroepen voor familieberaad en daar dit voorstel gedaan.
Zullen we bij elkaar gaan wonen en zullen we eens gaan uitzoeken of dat ook echt mogelijk is.
En daar konden ze rustig over denken.
Het geval wilde dat ik dus een blad in handen kreeg waar een artikel in stond over diverse woonvormen en waar je daarvoor informatie kon krijgen en opvragen. Eén adres was die van Stut-consult die mensen begeleiden in het zoeken naar antwoorden op vragen over het hoe en wat. Hoe moet dat financieel b.v. En wat zijn daar de mogelijkheden en ook de onmogelijkheden.
Dus daar hebben wij een afspraak gemaakt om te gaan praten.
En daar konden wij dus terecht voor een oriënterend gesprek.

Zo begon een kleine sneeuwbal te rollen en wordt langzaam een groter en grotere bal.

Geen opmerkingen: