Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Gisteren geweest.

Zondag 15 mei.

Gistermorgen vroeg vertrokken vanuit het Dordtse. En na Arne opgepikt te hebben zijn we aan de reis begonnen naar het noorden.
De twee mannen: arne en freddy zaten voor in. Freddy reed de heenweg en Arne de terug weg.
We waren ruim op tijd bij ons eerste pand. En precies op tijd waren de makelaar en de aannemer aanwezig. Gelukkig dat je met een aannemer erbij iemand met kritische ogen er bij hebt. Tenminste als je een goede aannemer hebt. En dat was deze. Hij wees ons op allerlei gebreken. En noemde ook eerlijk wat we zouden kunnen verwachten. Onze plannen vond hij mooi, maar of dat met dit pand een succes zou worden inplaats van een drama zonder eind..kon hij niet met zekerheid zeggen. Er waren toch een aantal bouwtechnische gebreken die zeker nu of in de toekomst eerst opgelost zouden moeten worden. Wat ook meer ingrijpend zou zijn dan wij in eerste instantie dachten. Hij was daar heel eerlijk in en dat was erg prettig.
Er waren diverse ramen toch wel ernstig verrot. Dus er zouden er best veel vervangen moeten worden b.v.
Op de balkons boven zouden drie nieuwe puien er in moeten omdat die gewoon te rot waren om te repareren. En zo kan ik nog wel een hele waslijst opnoemen. Wij zijn er ruim anderhalf uur geweest. En gingen daar eigenlijk wat te laat weg omdat we dus nog ruim een uur zouden moeten rijden naar ons tweede pand. Maar daarvan wist ik wel dat we er wat later aan konden komen.
We hebben goed in het eerste pand gekeken, ons goed laten voorlichten. En al aangegeven dat het dit pand dan ook waarschijnlijk niet zou worden.
De aannemer zal nog wel een grove begroting maken om ons een inzicht in de kosten de geven. Maar hij zelf zou dit pand niet adviseren voor ons plan.
Ook wij waren er wat katerig over. Jammer want het was best een groot pand.
Maar we willen ook niet met iets in onze maag komen te zitten waar we eigenlijk eerder een blok aan ons been mee hebben dan een echt fijne toekomst. Dus op naar het tweede pand.
Daar was geen aannemer. We zouden eerst nog een x met meer personen dan de eerste x dat we geweest waren er rustig door lopen. En met de eigenaar die verstand van verbouwen heeft dit pand rustig bespreken. En onze plannen voorleggen. Ik merkte aan de meegenomen mannen dat ze er best wel enthousiast over waren maar niet alles konden plaatsen. Dus we mochten van de eigenaar rustig op ons gemak rond lopen. En alles rustig bekijken. Binnen en buiten! Buiten liepen ze als kleine jongens op ontdekkingstocht rond. Er is ook veel te zien. En erg leuke dingen ook.
De eigenaar zat klaar met een bak koffie en zijn verhalen. Over het pand en de verbouwingen. En de foto,s kwamen op tafel.
Ook onze plannen heeft hij serieus bekeken.
En hij heeft beloofd om ons een mail te sturen met daarin adressen van aannemers die we in ieder geval niet moeten hebben. En adressen met wie we eventueel wel zouden kunnen vragen voor een prijsopgave.
Ook gaf hij aan dat de aannemer die het wordt gerust zonder ons daar mag rond lopen en opmeten. Daar hoeven we echt niet weer voor naar het noorden af te reizen.
Dus dat was een positieve bezichtiging en met een positief gevoel gingen we daar vandaan.
Nu onze volgende stappen: Een aannemer een verbouwings begroting laten maken. Bellen met de makelaar over de bouwkeuring die op kantoor aanwezig zou zijn. En Roeland eens mailen over onze bevindingen.
Dus we gaan vrolijk verder....

Geen opmerkingen: