Wij gaan weer samenwonen! En dat is best een grote onderneming.

Om elkaar tot een hand en een voet te kunnen zijn, zijn wij weer met onze drie dochters en hun mannen, en onze 5 kleinkinderen in één woning gaan wonen. De zoektocht naar een woning en al de zaken die eromheen waren te regelen kunnen jullie hier lezen. En onze verhuizing naar Domus Spei met al de verbouwings perikelen en wat we allemaal zoal nog meer doen.
Lees, kijk en geniet. Zet gerust een berichtje neer dat vinden wij erg leuk.
Er zullen diverse linkjes geplaatst worden met daar achter een foto album van een bepaald onderwerp of met een verwijzing naar een ander blog of artikel. Klik deze gerust aan zodat jullie ook de bij behorende foto,s en dergelijke kunt zien of lezen.

woensdag 18 mei 2011

Daar gaan we dan..

VRIJDAG 10 SEPTEMBER 2010

Het grote zoeken kon dus beginnen. Op Funda, op google, en waar we maar woonboerderijen konden vinden die te koop stonden.
Uiteindelijk hadden we er een paar uitgekozen en hebben we onze tweede vergadering gehad. Daarop met elkaar de (on)mogelijkheden besproken en zo weer een schifting gemaakt. Er bleven toen twee boerderijen over. En daar zouden Casper en ik, en de drie meiden in eerste instantie gaan kijken.
Dus op een zaterdag togen wij naar het noorden met de auto.
De eerste viel gelijk al af, daar was te veel werk aan en eigenlijk stond hij te dicht op een schuur waardoor je geen vrije omgeving had.
De tweede was beter en viel wel in onze smaak. Een mooie omgeving, er was al wat aan verbouwt, grote tuin en zag er goed uit. We werden vriendelijk ontvangen en rondgeleid. Sr maakte de foto,s om thuis te laten zien.
Daarna die met elkaar besproken om na veel tekenen en passen en meten er toch achter te komen dat dit een te dure boerderij zou zijn omdat er toch meer aangedaan moest worden dan wij in eerste instantie dachten.
En dat zou te veel in de papieren gaan lopen.
Dus weer verder zoeken.
En weer waren er een paar optie,s .
Casper en Ik gingen op vakantie naar Hardenberg en zouden in die week eens bij een paar gaan kijken. Musselkanaal was een mooie optie, alleen ook daar zou dan weer te veel aan gedaan moeten worden. Jammer want ook dat was een mooie omgeving.
Ook daar werden we goed ontvangen door de bewoners en die bellen nog regelmatig om te vragen hoe het met ons is, en om ons uit te nodigen gewoon langs te komen als we op onze zoektocht in die buurt komen.
Dus wie weet gaan we er nog eens gezellig langs.
Maar toen we in het plaatsje grolloo waren om te kijken naar een boerderij zagen we een andere mooiere ook te koop staan.
Makelaar gebeld en gevraagd of er op korte termijn een bezichtiging mogelijk was.
En dat kon. Dus op vrijdag daar wezen kijken.
Prachtig verbouwd, twee woongedeeltes die al klaar waren.
Dus er zou beneden alleen nog een tweetal woonkamers bij moeten en dan boven de slaapkamers. Dus wij waren verkocht.
Mooie ruime lap grond er om heen waar een mooie tuin van was gemaakt. Niet te ver van Assen en Groningen.
Dus voor werk te doen.
nee, die leek ons wel wat.
maaaaaaar .......

Geen opmerkingen: